Lexikon
Tabil fűszerkeverék
Taco
Tamari Szójaszósz
Tandoori Masala fűszerkeverék
Tea Masala keverék
Tellicherry Bors
Tempero Baiano keverék
Tempura
Tex-Mex keverék
Thai 7-fűszer keverék
Thai Dragon Chili
Thai Gyömbér
Tikka Masala Fűszerkeverék
Tökmagolaj
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves
Tom Yum leves
Tonkabab
Tsire fűszerkeverék
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék
Tzatziki Fűszerkeverék
Tabil fűszerkeverék
Azt jelenti: fűszerezni tunéziai arabul, habár azt is jelenti, hogy őrölt koriander. Történészek azt állítják, hogy az 1492-ben az andalúz muszlimok hozták Tunéziába, amikor Grenada eleste után nem voltak hajlandók átkeresztelkedni, inkább kivándoroltak Észak-Afrikába. Ma már az a keverék egyet jelent Tunéziával. A keveréket úgy készítik, hogy a koriandert mozsárban megőrlik, a napon megszárítják, majd köményt, cayenne borsot, fokhagymát kevernek hozzá. Ha azonnali felhasználásra készítik, akkor friss fokhagymát, ha későbbi alkalomra, akkor fokhagymaport kevernek bele. A keverék földes, élénk, citromos, csípős érzést nyújt egyszerre.
Felhasználási javaslat: A tunéziai szakácsok szinte minden raguban, pörköltben, levesben ezt használják. Hummuszhoz (csicseriborsó szósz), grillezett, sült zöldségekhez, grillezett, sült halakhoz, húsokhoz használhatjuk.
Hol használják?: Tunézia
hírlevél feliratkozás
Keresés