Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Tabasco Chili   
Tabil fűszerkeverék   
Taco   
Tamari Szójaszósz   
Tandoori Masala fűszerkeverék   
Tea Masala keverék   
Tellicherry Bors   
Tempero Baiano keverék   
Tempura   
Tex-Mex keverék   
Thai 7-fűszer keverék   
Thai Dragon Chili   
Thai Gyömbér   
Tikka Masala Fűszerkeverék   
Tökmagolaj   
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves   
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves   
Tom Yum leves   
Tonkabab   
Tsire fűszerkeverék   
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék   
Tzatziki Fűszerkeverék   


Tabil fűszerkeverék

Azt jelenti: fűszerezni tunéziai arabul, habár azt is jelenti, hogy őrölt koriander. Történészek azt állítják, hogy az 1492-ben az andalúz muszlimok hozták Tunéziába, amikor Grenada eleste után nem voltak hajlandók átkeresztelkedni, inkább kivándoroltak Észak-Afrikába. Ma már az a keverék egyet jelent Tunéziával. A keveréket úgy készítik, hogy a koriandert mozsárban megőrlik, a napon megszárítják, majd köményt, cayenne borsot, fokhagymát kevernek hozzá. Ha azonnali felhasználásra készítik, akkor friss fokhagymát, ha későbbi alkalomra, akkor fokhagymaport kevernek bele. A keverék földes, élénk, citromos, csípős érzést nyújt egyszerre.

Felhasználási javaslat: A tunéziai szakácsok szinte minden raguban, pörköltben, levesben ezt használják. Hummuszhoz (csicseriborsó szósz), grillezett, sült zöldségekhez, grillezett, sült halakhoz, húsokhoz használhatjuk.

Hol használják?: Tunézia

Kérdezz minket! Kérdezz minket!