Lexikon
Tabil fűszerkeverék
Taco
Tamari Szójaszósz
Tandoori Masala fűszerkeverék
Tea Masala keverék
Tellicherry Bors
Tempero Baiano keverék
Tempura
Tex-Mex keverék
Thai 7-fűszer keverék
Thai Dragon Chili
Thai Gyömbér
Tikka Masala Fűszerkeverék
Tökmagolaj
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves
Tom Yum leves
Tonkabab
Tsire fűszerkeverék
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék
Tzatziki Fűszerkeverék
Tandoori Masala fűszerkeverék
A Tandoori Masala fűszerkeverék kimondottan a “tandoor”, az agyaból készült pici kemenceféleségben készített ételek hagyományos fűszerezésére használják. A “tandoori” csirkeételek eltejedésével már szinte az egész világon elterjedt a fűszerkeverék használata, és már nem csak tandoorban készítik, hanem edényben modern tűzhelyeken. A keverék összetétele azonban maradt az eredeti: fokhagymapor, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, római kömény, szerecsendió virág, koriander, görögszéna mag, fahéj, feketebors, kardamom, chili és cayenne bors.
Felhasználási javaslat: Sült csirke, joghurttal kevert tandoori masala-val, majd sütőben kisütve magas hőfokon. A híres vaj csirke (Butter Chicken), vagy másfajta húsok pácolásához, grillezéséhez, sütéséhez használjuk.
Hol használják?: Észak-India, Pakisztán, Afganisztán
hírlevél feliratkozás
Keresés