Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Tabasco Chili   
Tabil fűszerkeverék   
Taco   
Tamari Szójaszósz   
Tandoori Masala fűszerkeverék   
Tea Masala keverék   
Tellicherry Bors   
Tempero Baiano keverék   
Tempura   
Tex-Mex keverék   
Thai 7-fűszer keverék   
Thai Dragon Chili   
Thai Gyömbér   
Tikka Masala Fűszerkeverék   
Tökmagolaj   
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves   
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves   
Tom Yum leves   
Tonkabab   
Tsire fűszerkeverék   
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék   
Tzatziki Fűszerkeverék   


Tandoori Masala fűszerkeverék

A Tandoori Masala fűszerkeverék kimondottan a “tandoor”, az agyaból készült pici kemenceféleségben készített ételek hagyományos fűszerezésére használják. A “tandoori” csirkeételek eltejedésével már szinte az egész világon elterjedt a fűszerkeverék használata, és már nem csak tandoorban készítik, hanem edényben modern tűzhelyeken. A keverék összetétele azonban maradt az eredeti: fokhagymapor, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, római kömény, szerecsendió virág, koriander, görögszéna mag, fahéj, feketebors, kardamom, chili és cayenne bors.

Felhasználási javaslat: Sült csirke, joghurttal kevert tandoori masala-val, majd sütőben kisütve magas hőfokon. A híres vaj csirke (Butter Chicken), vagy másfajta húsok pácolásához, grillezéséhez, sütéséhez használjuk.

Hol használják?: Észak-India, Pakisztán, Afganisztán

Kérdezz minket! Kérdezz minket!