Lexikon
Tabil fűszerkeverék
Taco
Tamari Szójaszósz
Tandoori Masala fűszerkeverék
Tea Masala keverék
Tellicherry Bors
Tempero Baiano keverék
Tempura
Tex-Mex keverék
Thai 7-fűszer keverék
Thai Dragon Chili
Thai Gyömbér
Tikka Masala Fűszerkeverék
Tökmagolaj
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves
Tom Yum leves
Tonkabab
Tsire fűszerkeverék
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék
Tzatziki Fűszerkeverék
Thai 7-fűszer keverék
Tudta, hogy a thai konyha arról híres, hogy a lehető legkifinomultabban tudja egyensúlyozni az ízeket az ember nyelvéhez mérve, a négy ízhez, amire az emberi nyelv érzékeny? Az ízlelőbimbók érzékelik a keserűt, a savanyút, a sósat és az édeset, A thai konyha mindegyik fogása tartalmaz legalább 3-at, de legtöbbször 4-et az ízekből. Ez a keverék is ezt a hatást hívatott előidézni, ezért használnak ebben a keverékben római köményt, fehér- és feketebors- ot, chilit, fokhagymát, gyömbért, cukrot, sót, citromhéjat, stb.
Felhasználási javaslat: Ennek a keveréknek ízfokozó hatása van szinte bármilyen ételen. Használjuk kókusztejjel keverve pácnak, vagy száraz dörzsfűszernek mindenféle húsféleségeken.
Hol használják?: Thaiföld
hírlevél feliratkozás
Keresés