Lexikon
Tabil fűszerkeverék
Taco
Tamari Szójaszósz
Tandoori Masala fűszerkeverék
Tea Masala keverék
Tellicherry Bors
Tempero Baiano keverék
Tempura
Tex-Mex keverék
Thai 7-fűszer keverék
Thai Dragon Chili
Thai Gyömbér
Tikka Masala Fűszerkeverék
Tökmagolaj
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves
Tom Yum leves
Tonkabab
Tsire fűszerkeverék
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék
Tzatziki Fűszerkeverék
Tempura
A Tempura egy japán sütési módszer, amikor a rántani valót, ez lehet halszeletek, hússzeletek, zöldségek, rákok, a Tempura panírba mártják olajban való sütés előtt. Tulajdonképpen nevezhetjük a japánok palacsinta- vagy sörtésztájának is.
Felhasználási javaslat: A Tempurát ajánlatos hidegen tartani használatkor, a szakácsok jégágyon tartják a panír keveréket a legjobb eredményért, levegős, ropogós és aranybarna. Fontos továbbá, hogy a belemártandó ételek is hidegek legyenek. Mit is süssünk vele? Zöldségféléket, pl. brokkolit, zsenge cukorborsót, vékony szeletre vágott gyökérzöldségeket, rákokat, főleg nagyobbacska garnélákat, polip- és kalmárdarabokat, halszeleteket, vékonyra vágott húst, és még sok mást, csak a fantázia szab határt. Süssük ki a hozzávalókat bő olajban, aranybarnára.
hírlevél feliratkozás
Keresés