Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Tabasco Chili   
Tabil fűszerkeverék   
Taco   
Tamari Szójaszósz   
Tandoori Masala fűszerkeverék   
Tea Masala keverék   
Tellicherry Bors   
Tempero Baiano keverék   
Tempura   
Tex-Mex keverék   
Thai 7-fűszer keverék   
Thai Dragon Chili   
Thai Gyömbér   
Tikka Masala Fűszerkeverék   
Tökmagolaj   
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves   
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves   
Tom Yum leves   
Tonkabab   
Tsire fűszerkeverék   
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék   
Tzatziki Fűszerkeverék   


Tempura

A Tempura egy japán sütési módszer, amikor a rántani valót, ez lehet halszeletek, hússzeletek, zöldségek, rákok, a Tempura panírba mártják olajban való sütés előtt. Tulajdonképpen nevezhetjük a japánok palacsinta- vagy sörtésztájának is. 

Felhasználási javaslat: A Tempurát ajánlatos hidegen tartani használatkor, a szakácsok jégágyon tartják a panír keveréket a legjobb eredményért, levegős, ropogós és aranybarna. Fontos továbbá, hogy a belemártandó ételek is hidegek legyenek. Mit is süssünk vele? Zöldségféléket, pl. brokkolit, zsenge cukorborsót, vékony szeletre vágott gyökérzöldségeket, rákokat, főleg nagyobbacska garnélákat, polip- és kalmárdarabokat, halszeleteket, vékonyra vágott húst, és még sok mást, csak a fantázia szab határt. Süssük ki a hozzávalókat bő olajban, aranybarnára.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!