Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Vadouvan keverék   
Vegeta fűszerkeverék   
Vegyes Miso - Awase Mizo   
Vermicelli   
Vin Chaud Fűszerkeverék (Forralt Bor, Franciaország)   
Vinaigrette öntet   
Vindaloo Curry   
Voatsiperifery bors, Dzsungelbors   
Vörös Miso, Piros Mizo   
Vörös Tengeri Só   
Vörösrizs    


Vinaigrette öntet

A szó szerinti jelentése: ecetes öntet, és valóban két alappillérre épül, az olíva olaj és az ecet (variációk: fehér borecet, almaecet, fehér balzsamecet tetszész szerint). Ezek után a variációk száma végtelen. Íme néhány:

  1. Alapöntet: olíva olaj, fehér borecet, frissen őrölt feketebors
  2. Varáció: alapöntet és dijoni mustár
  3. Variáció: alapöntet, préselt fokhagyma, provence fűszerkeverék, pirosbors
  4. Variáció: alapöntet, dijoni mustár, méz
  5. Varáció: alapöntet, majonéz, tejföl
  6. Variáció: alapöntet, oregano, citromlé, fokhagyma

Felhasználási javaslat: elsősorban saláták öntete, de finom még a krémes változat sonkás, kolbászos szendvicseken, és mártogató szósznak grillezett húsokhoz.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!