Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Lexikon

Adobo Almagro   
Adobo Filippínó   
Adobo Porto Rico   
Advieh Fűszerkeverék   
Agar-agar   
Aji Amarillo Chili   
Ajwain, Ajowan   
Aka Miso - Vörös Mizo   
al dente   
Alaea Só Hawaii-ról   
Alaplé   
Amchoor, amcur, amkur, amchur   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Kansas-i   
Amerikai Barbecue Grillfűszer, Texas-i   
Ancho Chili   
Andalúz Fűszerkeverék   
Ánizsmag   
Arab Hétfűszer keverék   
Aranydurbincs   
Arbutus - Szamócafa gyümölcs   
Asafoetida, Hing   
Ashanti bors   
Awase Miso - Vegyes Mizo   
Azték fűszerkeverék   


Ancho Chili

Egy tömzsi, széles formájú chilifajta, nyersen Poblano a neve, szárítva pedig Ancho. Nem túl erős, éretten 5-15 cm hosszú, vastag falú, mélyvörös színű paprika. Eredeti hazájában, Mexikóban széles körben használják mind nyers, mind szárított formában. Illata visszafogott, aromái a csokoládéra, az aszalt szilvára, az erdei gyümölcsökre és az édesgyökérre emlékeztetnek. Segít testünknek a zsír lebontásában, ezért egy kis fogyasztó hatása is van.

Felhasználási javaslat: felhasználás előtt töröljük meg a chilit, a szárát és a magjait távolítsuk el. Pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben, kezdjük ezzel a főzést, sütést. Amikor érezzük az aromák felszabadulását, tegyük forró vízbe 15 percre, majd a megpuhult chilit turmixoljuk össze. Az eredmény egy sokoldalúan felhasználható chilipüré. Tegyük ételbe, főtt/sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Felhasználható még áztatás nélkül is, de ekkor érdemes vékony csíkokra vágva használni.

Scoville skála értéke: SHU 1-2.000

Kérdezz minket! Kérdezz minket!